0702065558 gudrun@isoletta.se

Välj fotograf med hjärtat!

När festen är över, gästerna har gått hem, dekorationerna har plockats ner och bröllopsklänningen hänger åter i garderoben har ni några saker kvar; Kärleken, ringarna och era minnen! Att boka en bröllopsfotograf till er stora dag är en investering som finns kvar för all framtid. Bilderna er med och formar våra minnen och ni kommer garanterat aldrig ångra att ni valde att ha med en professionell fotograf med full fokus på att få de bästa bilderna på er och era gäster under dagen. Själva kan ni bara luta er tillbaka och njuta!

P.S: Behöver ni hjälp med annat än bara fotograf? Kika gärna in här och se om ni hittar andra leverantörer som passar er!

Vilken bildstil gillar ni?

Tänk genom vad ni gillar för typer av bilder – och vad ni inte tycker om. Surfa runt och kolla vad som finns och vilka ni får förtroende för. Var säkra på att ”what you see is what you get”.

Välj med hjärtat!

Ni kommer att spendera mycket tid tillsammans med er fotograf under bröllopsdagen. Det är därför viktigt att ni gillar personen bakom kameran och att ni litar på henne. Det är också viktigt att ni träffar personen som skall sköta kameran på ert bröllop!

Ni är hjältarna!

Kom ihåg, det är ni som gör bilderna. Inte fotografen. Och det är ni som sedan låter dem leva genom att dela dem och visa dem för andra. Det är ni som sitter tillsammans med vänner och bekanta och njuter av hur fantastisk allt var och hur vackra alla tycker Ni är.

Snåla inte…

När bröllopet är över och bara albumet finns kvar kommer ni aldrig att ångra att ni hade med fotografen stora delar av dagen. Det är dock många som ångrar att de inte gjorde det…

Var förberedda

Gå genom schemat för dagen tillsammans med fotografen och prata genom vad ni har för önskemål och förväntningar på fotograferingen. Är det något som är extra viktigt för fotografen att känna till?

Boka i tid

När ni har hittat fotografen ni vill ha så boka! Duktiga fotografer bokas tidigt, många ett år eller mer i förväg. Så var ute i god tid och vänta inte för länge med att bestämma er. Klicka HÄR om ni vill boka mig! 

Vad kostar det då?

Inget i livet är gratis, säger man ju – ej heller bröllopsfotograferingen. Jag har satt ihop några olika paket att välja mellan, beroende på hur lång tid ni önskar att ha med mig under dagen. Paketen är ihopsatta efter lång erfarenhet av bröllopsfotografering, men kan självklart justeras efter era önskemål till både 4, 7 eller 12 timmar! Paketen ger er en riktlinje på vad som är det vanligaste för mig. (Dock gör jag aldrig kortare bröllopsfotograferingar än mitt minsta paket på 3 timmar.) Är ni osäkra på vilket paket som passar er är det absolut viktigaste att ni bokar in dagen! Storleken på paket kan vi justera efterhand som vi diskuterar i hop oss.

MINI

BröllopsMINI passar för bröllopsporträtt innan eller efter vigseln, samt fotografering under vigseln.

I paketet ingår:

 • Planeringsmöte med provfotografering.
 • Leverans av alla bilderna från provfotograferingen högupplösta.
 • 3 timmar sammanhängande fotografering.
 • Lätt retusch av alla era bästa bilder.
 • Digital leverans av högupplösta bilder.
 • Leverans av 1 st exklusivt Bröllopsalbum (20 sidor/10 uppslag, 20*20 cm) med några av era allra bästa porträttbilder från dagen.
 • Personlig app med 100 bilder i bildgalleri för smartphones och läsplattor, perfekt för att alltid ha tillgång till bilderna och dessutom enkelt att dela med nära & kära!

Pris: 14.995;-

MELLAN

BröllopsMELLAN passar er som önskar gott om tid till bröllopsporträtt – både var och en för sig, tillsammans med varandra och tillsammans med era tärnor och bestmen, bilder från vigseln och lite mingelbilder på era gäster. Självklart får vi också med detaljer som ringar, bukett och dekorationer.

I paketet ingår:

 • Planeringsmöte med provfotografering.
 • Leverans av alla bilderna från provfotograferingen högupplösta.
 • 6 timmars sammanhängande fotografering på bröllopsdagen.
 • Lätt retusch av alla era bästa bilder.
 • Digital leverans av högupplösta bilder.
 • Leverans av 1 st exklusivt Bröllopsalbum (20 sidor/10 uppslag, 20*20 cm) med några av era allra bästa porträttbilder från dagen.
 • Personlig app med 100 bilder i bildgalleri för smartphones och läsplattor, perfekt för att alltid ha tillgång till bilderna och dessutom enkelt att dela med nära & kära!

Pris: 24.995;- 

MAXI

BröllopsMAXI passar er som önskar bilder av era förberedelser, gott om tid till bröllopsporträtt – både var och en för sig, tillsammans med varandra och tillsammans med era tärnor och bestmen, bilder från vigseln, mingelbilder på era gäster, viktiga tal och gruppbilder av familj och vänner. Självklart får vi också med detaljer som ringar, bukett och dekorationer.

I paketet ingår:

 • Planeringsmöte med provfotografering.
 • Leverans av alla bilderna från provfotograferingen.
 • 9 timmars sammanhängande fotografering.
 • Lätt retusch av alla era bästa bilder.
 • Digital leverans av högupplösta bilder.
 • Leverans av 1 st exklusivt Bröllopsalbum (30 sidor/15 uppslag, 30*30 cm) med några av era allra bästa bilder från dagen + 2 st ”Föräldraalbum” (20*20 cm, 20 sidor/10 uppslag) som ni kan dela med er av till någon annan.
 • Personlig app med 100 bilder i bildgalleri för smartphones och läsplattor, perfekt för att alltid ha tillgång till bilderna och dessutom enkelt att dela med nära & kära!
 • 10 % rabatt på efterbeställningar av papperskopior, extra fotoböcker, tackkort etc. som görs inom 1 månad.

Pris: 32.995;-

Ett vackert och maffigt album

När man skall välja sin bröllopsfotograf kan det vara skönt att få kika genom många bilder från samma bröllop – och inte bara fotografens egna favoriter. I mina bröllopspaket ingår ALLTID bröllopsalbum och om ni klickar på bilderna nedan har ni möjlighet att digitalt bläddra genom tidigare brudpars album. Redan när jag fotograferar har jag albumet i åtanke och jag designar bröllopsalbumet för att ge er samma känslor som det ni hade på er bröllopsdag. Vissa väljer ett litet album, många väljer ett stort. Oavsett skall bröllopsalbumet vara ett minne som ni kommer att ha framme och bläddra i mycket och länge!

Är ni sugna på mer info om album kan ni läsa mer om dessa HÄR.

Erik & Madeleine
MArtin & Josefin
Rebecca & Robin
Dan & Caroline
Evelina & Mattias
Anna & Nils

Tips för att maxa bröllopsfotograferingen

Här hittar ni några av mina allra bästa tips och saker att tänka på så att ni tillsammans med mig skall få maximalt bra bilder från er bröllopsdag!

Allmänna tips:

Planera!

Se till att allt är planerat och klart – och gärna delegerat till någon annan. Själva mår ni bäst av att få vara här och nu på er bröllopsdag. Detta gäller för hela dagen! Tillsammans går vi genom schemat för dagen och bestämmer hur vi skall lägga upp fotograferingen.

Ting Tar Tid

Ting Tar Tid. Tänk på att allt tar mer tid än man tror. Jag planerar för detta och tar alltid i lite extra när jag planerar er fotografering.

Lita på mig!

Be era gäster lita på er bröllopsfotograf! Ibland händer det att gäster springer i vägen för fotografera med sina nyinköpta systemkameror och stora blixtar. Tyvärr är risken att de står vägen eller kommer med i mina bilder. Självklart får era gäster fotografera så mycket de vill men det kan vara bra att påminna dem om att ni har anlitat någon att föreviga dagen.

Extra smink?

Lite puder är aldrig fel att ha med sig – även för brudgummen om det finns tendens till blank hud.

Förberedelser:

Mycket ljus är bra

Oftast blir förberedelsebilderna som bäst i brudparets hem eller på ett hotellrom jämfört med i en trång frisersalong. Ett stort rum med mycket ljusinsläpp är självklart fotografens dröm – och ljus är ju också bra för både frisören och make-up artisten. Tänk på att det ofta blir en del personer som kommer att vistas i rummet för förberedelserna.

Städa

Det underlättar att de finaste ytorna i rummet är fria för saker och kläder. Hjälps åt att hålla ordning och samla sakerna på ett ställe. Chansen till fina bilder ökar med en städad miljö. Lite skön musik och lite bubbel på det så blir det toppen!

Hjälpredor?

Tänk på att de som hjälper till med förberedelserna också kommer med på bilderna. Det kan vara bra att de också tänker på att klä sig hyfsat.

Detaljer

Jag brukar alltid passa på att ta detaljbilder. Ta fram smycken, skor, flugor, örhängen etc. Hellre för många grejer än för få – så får ni att välja på sedan!

Ha kul!

Det viktigaste? Var er själva! Hjälp varann, ta en öl, drick lite bubbel, lär er knyta fugor med hjälp av YouTube, etc. Ha kul!

First Look:

First Look

Tänk över om ni önskar lite first-look bilder. Jag älskar att få att arrangera det första mötet mellan en färdig uppklädd brud och brudgum och känslorna som uppstår just då är magiska att fånga på bild! Det kan också vara bra att tänka över om ni vill ha first-look bilder med någon annan, till exempel far/dotter, etc. Detta planerar vi tillsammans en tid innan bröllopsdagen!

Vigsel:

Ingång

Vid ingång i kyrkan är det bra att tänka på att de som går in först får gå ända fram innan brud/brudgum startar. Det gör det möjligt för mig att få till fina helbilder på er ingång.

Härvarande gäster
Informera era gäster om att ni har anlitat en professionell fotograf och att ni tycker att det räcker med de bilderna ni får från mig. På så vis är gästerna mer närvarande vid vigseln och ni slipper störande blixtar etc. Detta är ganska vanligt och upplevs positivt för de allra flesta.
Ris, konfetti eller bubblor?

Rosenblad, konfetti eller såpbubblor är en perfekt ersättare till riskastningen utanför kyrkan! De faller långsamt och bidrar till vackra bilder – och dessutom fastnar de inte i håret. Kanske ni vill följa bröllopets färgtema även här?

Porträttfotograferingen:

Tänk utanför boxen

Var inte rädda för att tänka utanför boxen. Vill ni ta porträttbilderna i ovanliga miljöer, så säg det till mig så hittar vi tillsammans det perfekta stället för just er!

Ting Tar Tid – Igen
Jag brukar räkna 2 timmar till porträttfotograferingen. Ju mer tid desto större möjlighet till variation och bra bilder. Dessutom är detta den ända tiden på dagen som ni kommer att få möjlighet att vara nästan helt själva. Njut!
Lite smuts hör till

Tänk på att skor och kläder kan bli lite smutsiga när vi fotograferar. Ett skobyte kan vara smart att ta med men det viktigaste är att ni får de bilderna ni drömmer om! Du kommer ju inte att använda brudklänningen igen, eller hur? Bilderna blir bestående och det är dessa ni skall leva med när dagen är slut.

Gruppbilder

Gör gärna en lista med vilka gruppbilder som ska tas. Be gärna värdparet att hjälpa mig att hålla reda på alla som ska vara med.

Plan B?

Vi fixar alltid en plan B om vädret skulle vara katastrof. Dock tycker jag det är viktigt att visa dagen som den är, på riktigt. Regnar och blåser det, då visar vi det. Allt för att minnas dagen som den verkligen var. Det är då det blir vackert på riktigt. Jag har för säkerhets skull med vita och svarta paraplyer, filtar och värmekuddar så att ni skall hålla er så komfortabla som möjligt medan vi fotograferar. Många bilder kan dock vara värt att frysa lite för!

Bröllopsfesten:

Störande detaljer

Se om det går att dölja oönskade detaljer t ex sladdar, skyltar, mm. De kan vara störande att titta på i efterhand.

Informera fotografen

Se till att fotografen vet om allt som ska hända under kvällen så att detta förevigas på bästa sätt. Om ni misstänker att det kommer överraskningar som ni inte känner till så be t ex toastmaster hålla mig informerad.

Golden Hour

Ett tips kan vara att planera in lite extra tid för ännu flera porträttfoton under kvällen. Bilder i solnedgången kan vara ett fint avbräck i middagen och en möjlighet för er att vara tillsammans själva i några minuter efter en intensiv dag!

Flera frågor?

Har du frågor, idéer, synpunkter eller kommentarer! Jag älskar engagerade brudpar och tar gärna emot er feedback! Jag har även gjort en översikt över andra företag som jobbar mycket med brudpar och som är vana vid att fixa bröllop på Smögen, kika in HÄR för att se den!

Det skall bli såååå roligt att skapa ERA drömbilder!

(P.S: Har ni frågor gällande annan typ av fotografering än bröllop? Då kan ni kika in HÄR och läsa de vanligaste frågorna jag får om barn- och familjefotografering, studiofotografering, gravidfotografering och nyföddfotografering.)

Följ mig på instagram: