Bröllop på Villa Vanahem, Stenungssund

Jag tycker det är svårt att veta hur mycket bilder jag skall visa upp från ett bröllop. Själv lever jag ju med alla mina bilder varje dag och tänker att ni kanske tröttnar på mitt ständiga bildflöde… Men jag får faktisk en hel del frågor – särskilt från blivande brudpar – om att oftare visa upp flera bilder från samma bröllop. Och det är ju klart – de vill ju se mer av vad de kan förvänta sig om de bokar mig som sin bröllopsfotograf. Det kan vara svårt att få en känsla av helheten baserad på enstaka bilder i instagramflödet. Nu har jag visserligen lagt in en del av mina bröllopsalbum på hemsidan (ALLA brudpar måste ha bröllopsalbum – det är mina starka övertygelse!) men jag tänker också att jag får ta tag i det där med bloggandet igen! Här har ni därför Rebecca & Robins vackra bröllop på Villa Vanahem i Stenugssund i sommar – för övrigt en pärla av ett ställa som jag inte kände till innan!

First look…

Just det här bröllopet var lite speciellt för jag hade inte träffat brudparet innan. Jag brukar alltid att träffa paret en tid innan bröllopsdagen för att vi skall lära känna varandra, planera lite inför fotograferingen och göra en provfotografering. I Rebecca & Robins fall blev det inte så eftersom jag kom in i sista stund då fotografen de hade bokat i god tid hoppade av. Det var därför med extra många fjärilar i magen jag åkte till Stenungsund den lördagen i augusti. Som tur är visade både brud och brudgum vara helt underbara människor och jag vi klickade med det samma!

När jag anlände var både brud och brudgum redo för en First Look fotografering i Villa Vanahems trädgård. Jag har nog aldrig sett så många hortensior samlade på ett och samma ställe som där! Deras tre fina barn var med och höll sin pappa för ögonen när han väntade på sin vackra brud. Bilderna talar för sig själv om vilken känslosam stund det blev för alla som var där…

Porträttfotografering

Miljön runt Villa Vanahem inbjuder verkligen till bröllopsfotografering! Vi hade även såpass tur att vi hittade en fantastisk vacker näckrosdam med kringliggande skog och en mysig grusväg… Say no more! <3

Vigsel i villa vanahems trädgård

Själva vigseln hölls i Villa Vanahems trädgård där en paviljong agerade huvudscen för paret och alla gästerna fick möjlighet att se det fina paret säga JA till varandra.

Grattis!

Efter denna vackra vigsel gratulerades paret av sina gäster – och överösades med rispuffar! Riktigt effektfullt och ett smart val istället för vanligt ris. Kolla särskilt brudgummens pappa så lycklig han ser ut över att få kasta ris på sin son och svärdotter! 🙂

Alla gäster på samma bild

Jag avslutar alltid vigseln med en gruppbild av alla gästerna, någon som brukar att vara mycket uppskattat av både par och gäster. Detta blir aldrig en ”uppställt-i-perfekt-ordning-bil” utan gästerna knös ihop så att alla ryms i linsen helt enkelt. Ett kul minne med en given plats i bröllopsalbumet!

gruppbilder

Allt som oftast tar jag även en hel del gruppbilder efter en vigsel. Det finns en del personer i de flesta människors liv som man vill passa på att föreviga sig tillsammans med en sådan dag. Det kan vara föräldrar, mor-/farföräldrar, skolkompisar, kusiner eller någon annan som man kanske inte ser så ofta. Då är det bra att ha på förhand ha förberett en lista över vilka bilder ni önskar så ser jag till att ni får dem!

Bröllopsplaner?

Går ni själva i bröllopsplaner men har missat att boka bröllopsfotograf? Gör det med det samma! Många datum försvinner fort och det är inte alls ovanligt att boka fotograf över 1 år i förväg. Hör av er om ni vill träffas för ett oförpliktande samtal så kan vi se om vi kan vara en bra match för varandra!

Kram!

/Gudrun (Maila mig gärna: gudrun@isoletta.se)

Dela det här med dina vänner på Facebook:
fb-share-icon

  1. […] Villa Vanahem, Stenungssund – för flera bilder därifrån se här: Bröllop på Villa Vanahem […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.