Bröllop på Hållö – Vigsel i Hållö Kapell

Jag bläddrade genom bilder från tidigare bröllop här om dagen och fick då ett spark i rumpan att faktisk visa upp flera av dem! Det kan ju vara svårt att få en känsla av helheten baserad på enstaka bilder i instagramflödet. Så här kommer ett urval från Sonja och Johans vackra bröllop på Hållö, en av mina favoritplatser på jorden! Natten innan bröllopsdagen sov de över på Hotel Smögens Hafvsbad så vi passade på att göra en First Look fotografering där innan vi åkte med Zitabåtarna ut till den härliga ön.

First look på Smögens Havfsbad

Det är alltid mysigt att få göra en First Look fotografering. Första gången brud och brudpar ser varandra är ALLTID känslosamt, stämningsfullt och en bra start på resten av dagen. Då släpper de flesta spänningarna och paret kan fokusera på att ha kul hela resten av dagen!

Vi åker ut till Hållö

När brudparet bjuder in till vigsel i Hållö Kapell brukar alltid jag och brudföljet åka ut till ön ett par timmar innan alla andra. Då passar vi på att ta porträttbilder i de fantastiska miljöerna som finns där ute. Det låter kanske länge med ett par timmar – men Hållö är större än man tror! 🙂

(Att få vara brudpar på Smögenbryggan en högsommardag är också en riktig trevlig upplevelse! Såååå många gratulationer man får de få minuterna vi väntar på båten!)

Bröllopsfotografering på Hållö

Ön Hållö utanför Smögen bjuder ALLTID på fantastiska vyer! Jag har fotograferat bröllop där i alla väder, från strålande sol och blå himmel till 18 m/s vind och spöregn – och alla variationer har sin charm! Sonja och Johan hade en väldans tur med vädret och ön bjöd på värme, solsken och härliga molnfluff på himlen.

Vigsel i kapellet

Hållö Kapell är ett underbart litet kapell beläget mitt på ön, precis nedanför Hållö Fyr. (Även där går det att gifta sig – om man inte är höjdrädd då förstås!) Att få säga Ja! till varandra framför vyn i kapellet är inget annat än magisk!

Alla gäster skall med!

Jag avslutar alltid vigseln med en gruppbild av alla gästerna, någon som brukar att vara mycket uppskattat av både par och gäster. Detta blir aldrig en “uppställt-i-perfekt-ordning-bil” utan gästerna knös ihop så att alla ryms i linsen helt enkelt. Ett kul minne med en given plats i bröllopsalbumet!

Bilder av vänner och familj

Allt som oftast tar jag även en hel del gruppbilder efter en vigsel. Det finns en del personer i de flesta människors liv som man vill passa på att föreviga sig tillsammans med en sådan dag. Det kan vara föräldrar, mor-/farföräldrar, skolkompisar, kusiner eller någon annan som man kanske inte ser så ofta. Då är det bra att ha på förhand ha förberett en lista över vilka bilder ni önskar så ser jag till att ni får dem!

Bröllopsplaner?

Går ni själva i bröllopsplaner men har missat att boka bröllopsfotograf? Gör det med det samma! Många datum försvinner fort och det är inte alls ovanligt att boka fotograf över 1 år i förväg. Hör av er om ni vill träffas för ett oförpliktande samtal så kan vi se om vi kan vara en bra match för varandra!

(P.S : Sonjas underbara bukett och Johans corsage är gjorda av Blomstra Design!)

Kram!

/Gudrun (Maila mig gärna: gudrun@isoletta.se)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *