Man har ofta en hel del funderingar när man skall fotograferas. Kanske är du inte så van att stå framför kameran och då är det klart du undrar hur allt skall gå till. Här har jag samlat svar på de vanligaste frågorna jag får. Har du andra funderingar så tveka inte att höra av dig!

 • barnfotografering smogen
 • barnfotografering smogen kungshamn
 • barnfotografering
 • barnfotografering smogen kungshamn
 • barnfotograf smogen kungshamn
 • barnfotografering kungshamn
 • barnfotografering familjefotografering smogen
 • barnfotografering smogen hunnebostrand
 • barnfotografering
 • barnfotografering
 • barnfotografering smogen
 • barnfotografering
 • barnfotograf smogen
 • barnfotografering smogen
 • barnfotografering vid havet
 • barnfotografering
 • barnfotograf
 • barnfotografering
 • barnfotografering smogen hunnebo
 • barnfotografering barnfotograf

När behöver vi boka?

När ni väl har bestämt er för att göra en fotografering är det smart att boka så snart som möjligt. I perioder har jag väldigt mycket att göra och det kan vara svårt att få en tid. Var därför gärna ute flera veckor i förväg om det är möjligt. Vid gravidfotografering är det rimligt att kontakta mig någon gång efter vecka 20 och fotograferingen görs ca mellan vecka 28-35, beroende på mående etc. När det gäller nyföddfotografering bokar man detta INNAN bebisen har fötts (boka baserat på beräknat datum) och sedan justerar vi tiden när bebisen väl har kommit. Har du bokat innan förlossningen är du garanterad en tid när bebisen väl är ute.

Vart skall vi vara när vi fotograferar?

Jag älskar att jobba i naturligt ljus och anpassar mina fotograferingar efter de förhållanden som råder i ljus och väder på fotograferingsdagen. Ofta hittar jag en ny favoritplats varje årstid och jag kommer alltid att välja den plats där era bilder blir bäst. Jag brukar därför ringa er ett par dagar innan fotograferingen för att avtala exakt plats att mötas på. Om ni har någon favoritplats åker jag gärna dit och kollar ljus och fotoförhållanden för att komma alla önskningar till mötes. Det går lika bra att fotografera under hösten och vintern som under våren och sommaren, kontakta mig för mer information.

Vad ska vi ha på oss?

Det ni känner er bekväma i! Undvik gärna väldigt mörka kläder och kläder med mycket mönster. Pastell och naturfärger blir väldigt fint på bild. Det viktigaste är dock att ni känner er fina och avslappnade!

Vad händer om det är dåligt väder?

Vid regn eller kraftig blåst byter vi dag till en ny tid som passar för er. Självklart utan extra kostnad.

Hur förbereder vi oss inför fotograferingen?

I den mån det går så se till att barnen är mätta och nöjda. Ta gärna med någon leksak dom tycker om och kanske ett extra ombyte. Berätta gärna om fotograferingen innan så att dom vet vad som ska hända. När vi väl ses kommer jag ta hand om er så att barnen känner sig trygga och vi leker och busar fram leenden och skratt. Många barn tar lite tid på sig att “mjukna” så bli inte oroliga om det verkar som om ditt barn inte vill vara med på bild. Det kommer!

Vad gör vi om barnen är gnälliga?

Ingenting! Jag har fotograferat väldigt många barn och har aldrig behövt avbryta en fotografering för att någon varit gnällig. Vi leker, busar och skojar tills dem är på bättre humör, annars väntar vi en stund. Jag fotar i barnens takt och anpassar mig helt efter dem. Om det någon gång skulle hända att det absolut inte fungerar att fotografera så hittar vi en ny tid som passar.

Jag är ovan framför kameran, hur gör man?

Under fotograferingen kommer jag hjälpa dig med hur du ska stå och vad du ska göra så att du känner dig helt trygg. Om jag inte säger något eller ber er göra något särskilt er är det för att jag tycker ni gör alldeles rätt! Jag brukar inte använda mig att särskilt avancerade “poser”, jag vill ha naturliga och avslappnade bilder. Jag kommer att prata med er under hela fotograferingen så att ni skall känna er helt bekväma med det vi gör och brukar även att visa lite bilder emellanåt så att ni ser att det blir bra!

Vi kommer variera med stående bilder, sittandes bilder och ofta några gående bilder. Jag har alltid med underlägg som du kan sitta på och filtar så du kan värma dig. Är det extra kallt brukar jag också att ha med mig små värmekuddar som du kan hålla i händerna eller stoppa i skorna så att du skall frysa minst möjligt.  

Hur väljer vi ut bilderna/betalar vi?

Max 2 veckor efter vår fotografering får ni ett galleri med ert urval online. Här kan ni i lugn och ro välja vilka bilder ni vill ha, och det är nu ni väljer hur många bilder ni önskar att köpa. När ni valt era bilder skickas en faktura via mail och bilderna levereras högupplösta på USB-minne eller online.

 • bröllopsfotograf smögen_barnfotograf_familjefotograf_bohuslän
 • bröllopsfotograf smögen_barnfotograf_familjefotograf_bohuslän

Måste vi bestämma innan fotograferingen hur många bilder vi vill ha?

Nej, det måste ni inte. Max 2 veckor efter vår fotografering får ni ett galleri med ert urval online. Här kan ni i lugn och ro välja vilka bilder ni vill ha, och det är nu ni väljer hur många bilder ni önskar att köpa. Många av mina kunder väljer at köpa till alla bilderna digitalt. Om ni gör det ingår även en lyxig fotobok på 20 sidor som ni kommer att ha stor glädje av länge. För att boken skall bli precis som ni vill ha den startar vi alltid med att ni får ett förslag från mig till er mailadress där ni kan komma med era kommentarer och önskemål om att ta bort bilder, ändra bilder, lägga till bilder etc. Boken trycks först när vi är överens om hur den skall se ut.

Ett tips är att tänka genom vad ni vill göra med bilderna efter fotograferingen. Har ni en särskild vägg som ni vill fylla med minnen? Kan ni tänka er ett album? Vill barnen ha bilder på sina rum? Efter fotograferingen hjälper jag er gärna med förslag på inramningar etc så att bilderna får ett långt liv hemma hos er!

Får vi framkalla de digitala bilderna själva?

Ja det får ni. Det är dock viktigt att veta om att kvaliteten mellan olika labb skiljer sig avsevärt och att det finns en anledning till att priserna är olika beroende på val av labb. Det är både kvaliteten på fotopapper, tryckfärg och själva processen som avgör kvaliteten på den färdiga bilden och känner ni er osäkra framkallar jag gärna bilder åt er. Om ni vill göra det själva rekommenderar jag att använda crimson.se, då de har prisvärda printar i sitt sortiment. Se bara till att rutan för “Rör ej min bild” är ifylld och att ni väljer matt papper.

Vid gravidfotografering; får min partner/andra barn också vara med?

Självklart! De flesta väljer att fotograferas själva men givetvis kan era andra barn och partner också vara med under en del av fotograferingen. Vill ni ha med era andra barn på fotograferingen rekommenderar jag att de är med i början eller ansluter i slutet av fotograferingen.

Får vi använda bilderna på våra sociala medier? 

Ja, absolut! Ni får däremot inte ändra bilderna på något sätt, så som att lägga på filter, göra svart/vit eller liknande. Dock är det inget problem med beskärningar som görs av Facebook eller Instagram. Om ni vill ha med hela bilden på Instagram går det fint att använda appen Instasize eller Whitagram.

När ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Isoletta Foto. Om ni vill skriva vad ni tyckte om fotograferingen får ni mer än gärna ge mig en recension på min Facebook-sida eller skicka ett mail till mig med era tankar och funderingar. 

Vem är du för en egentligen?

Jag förstår att du undrar! Jag har skrivit några rader om mig själv här: VEM ÄR JAG? Om du vill kan du ju kika på det!

Vart kan man köpa dina tavlor? 

Ja, jag gör ju faktisk lite affischer också! Om du är intresserad kan du beställa affischerna här: WEBSHOP 

Annat att tänka på:

Det är inget krav att bilderna skall publiceras i sociala medier eller på www.isoletta.se.  All offentlig publicering sker frivillig och under överenskommelse med kund.

Kom i håg att du också kan köpa presentkort på fotografering! Skicka ett mail med information om mottagare, belopp och vem presentkortet skall vara från så fixar jag det.