Vad är fint väder?

Efter den här sommaren känns det nästan konstigt att förklara vad som är fint väder! Vi har ju haft ett underbart väder hela sommaren! 🙂 Men sommar och soligt väder är inte alltid det samma som att det är fint väder för att fotograferas. När är det det då undrar du kanske? Är du en av dem som har planerat att boka in en familjefotografering under sommaren eller hösten, men som har tänkt vänta “tills vädret blir bra”? Gör inte det! Sannolikheten för att vår definition av “bra väder” inte är samma är nämligen stor! 🙂

Kan det bli för mycket sol?

Det är ganska många som blir förvånade när jag visar hur glad jag är för mulet väder den dagen vi har bokat in en fotografering. För mig är mulet eller molnigt väder nämligen det bästa fotovädret! Allra gladast blir jag när vi har turen att få bröllopsväder med blå himmel och massor av stora vita molntussar överallt!

Molnigt är bättre alltså?

När det är molnigt täcker molnfluffen det skarpaste solljuset och vi får mjukt, fint ljus utan hårda skuggor. Det blir enklare att hålla ögonen öppna utan at kisa och jag har flera möjligheter när jag väljer fotoplatser eftersom jag inte behöver ta samma hänsyn till kontrasterna mellan sol/skugga. Färgerna i bilden blir både snyggare och mjukare eftersom ögat och kameralinsen inte riktigt uppfattar ljus på samma sett.

Nu får du visa!

Jag tänkte visa lite skillnader för er och har först valt ut bilder från ett fototillfälle där vi både hade moln och skarp sol. (Bilderna är valda helt random från en fotografering jag är jättenöjd med – bara för att visa skilnader i olika typer av ljus.)

Hur skall vi veta?

Det behöver ni inte! Jag är väldigt mån om att era bilder skall bli bra. Ni kan därför tryggt boka ett fotograferingstillfälle, och visar det sig sedan att inte vädret blir tillräckligt bra så byter vi dag! Jag har bytt flera fototider på grund av för mycket sol än jag har gjort för att det regnar! 🙂

Hoppas vi snart ses!

/Gudrun

Dela det här med dina vänner på Facebook:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *