Vanliga frågor vid nyföddfotografering

Man har såklart en hel del funderingar inför en fotografering. Särskilt när du skall ha med dig det absolut mest värdefulla du har, din alldeles nya bebis. För mig är säkerhet för bebisen alltid första prioritet, både när det handlar om olika poser, sjukdomssymptom etc. Jag spritar händer och ytor i studion och behandlar ditt barn med allra största försiktighet. Här har jag samlat svar på de vanligaste frågorna jag får. Har du andra funderingar så tveka inte att höra av dig!

Hur går det till?

En nyföddfotografering är speciell och kräver både tid, teknik och tålamod. För att bebisen ska kunna poseras i klassiska sovpositioner behöver den sova och för att få till det finns en hel del små knep. Jag använder till exempel värmefläktar och lugn musik - och ibland kan det vara bra att hålla lite avstånd till mamma som luktar mjölk. Jag tar hand om er bebis från första stund och er nyföddes säkerhet är min högsta prioritet. Ni skall känna er helt trygga med att lämna er bebis med mig! 

Hur förbereder vi oss?

I den mån det är möjligt får gärna bebisen vara mätt och trött när ni kommer. De är inte så enkla att styra de små liven så självklart kan du både amma, byta blöjor och vyssa i sömn här. Skall storasyskon med är det bra att berätta för dem om fotograferingen så att dom vet vad som ska hända. När vi väl ses kommer jag ta hand om både er och bebisen så att ni kan slappna av och bara njuta.

Hur lång tid tar det?

En nyföddfotografering tar mellan 1,5-3 timmar för att vi ska hinna få de foton vi vill mellan matpauser, blöjbyten och vaggning. Det finns absolut ingen stress utan det får ta den tid det tar. Under tiden får ni slappna av - och även sova lite om det behövs! 🙂

Vad gör vi om bebisen gnäller?

Ingenting! Alla barn är gnälliga i perioder och jag är van att hantera små bebisar. I min studio är det varmt och skönt med lugn, avslappnande musik så bebisen känner sig snart trygg och sömnig.  

När måste vi boka?

Jag fotograferar nyfödda när bebisen är mellan 5-14 dagar. För att vara säker på att få en tid är det bäst att boka en preliminär tid på er BF redan under graviditeten. När det närmar sig och er bebis vill ut hör ni av er så att vi kan boka in en exakt tid efter förlossningen. 

Hur bokar vi?

Antigen skickar ni ett mail till gudrun@isoletta.se, ringer mig på 070-2065558 eller så fyller ni i bokningsformuläret nedan så hör jag av mig till er!

BOKNINGSFORMULÄR

När måste vi välja bildpaket?

Max 2 veckor efter vår fotografering får ni en inbjudan till bildvisning. Då får ni komma till mig i studion och så går vi tillsammans genom era bilder. Ni får se hela urvalet som ett bildspel på en stor TV-skärm och jag guidar er genom ert val mellan digitala filer, album inramningar, artplates etc. 

Hur betalar vi?

Max 2 veckor efter vår fotografering bjuder jag in er till en bildvisning hos mig. Här får ni kika på era bilder i lugn och ro och jag hjälper er att välja era favoriter. Ni bestämmer er för hur många bilder ni önskar att köpa, vilka ni vill ha i album eller på väggen etc och jag hjälper er hela vägen i mål. När all detta är klart och ni lagt er beställning får ni en faktura som betalas inom 10 dagar.

Annat att tänka på:

Det är inget krav att bilderna skall publiceras i sociala medier eller på www.isoletta.se. All offentlig publicering sker frivillig och under överenskommelse med kund.

Det är inte tillåtet att själv fotografera under sessionen.

"Bilder är glädje som varar för evigt!"

Nyföddfotograf behind the scenes
Nyföddfotograf behind the scenes
Nyföddfotograf behind the scenes
Nyföddfotograf behind the scenes
Nyföddfotograf behind the scenes
Nyföddfotograf behind the scenes