Jag har blivit faster!

Äntligen har jag blivit faster! Tänk att min lilla lillebror har blivit pappa, ni vet – han vars bröllopsbilder jag visade er för ett tag sedan. Han som gifte sig med sin Borghild en helt vanlig sleten onsdag mars, iförd jeans och stickad tröja – och det blev huuuuuur fint som helst – HAN har blivit pappa! Lilla Olav kom till världen för strax över 2 veckor sedan och nu har jag tagit med mig mina två barn “hem” till det norska västlandet för att hälsa på! Jag är redan moster till 4, men nu även faster första gången! 

Nyföddfotografering

Så vad passar väl bättre att skriva lite om än nyföddfotografering? För självklart skall jag föreviga min lilla brorson när jag är där och hälsar på! Väskan är packad med allt som behövs, jag är så laddad för att fotografera en alldeles ny liten familjemedlem!

Det är en hel del som är alldeles  särskilt med att fotografera bebisar. En nyfödd bebis förevigas bäst när han eller hon är mellan ca 0-14 dagar. Det är då de sover mest, är mjukast i kroppen och enklast att jobba med. Min lilla brorson kommer att vara nästan 3 veckor när vi fotograferar, men jag hoppas ändå det kommer att gå bra! I allra första hand kommer självklart ALLTID säkerheten. När jag fotograferar bebisar, vare sig de är alldeles nyfödda eller några månader gamla (eller flera år för den delen!) gör jag ALDRIG något som äventyrar deras säkerhet. Jag är utbildad inom nyföddfotografering och har stor respekt för en nybakad föräldrars rädsla för att något skall hända. Jag ser till att det är varmt och skönt i rummet, att det står på rogivande musik och att bebisen mår bra under hela processen. Om vi är i min studio och fotograferar tar jag hand om bebisen från att ni kommer till mig till att ni går hem (kanske med undantag av när hon behöver äta eller bytas blöja på) – och många föräldrar säger att tiden hos mig är den mest avslappnande de haft sedan de kom hem från sjukhuset! 🙂

Jag hoppas att jag kan ge min bror och hans fru lite av den samma känslan! Jag ser så mycket fram emot att få experimentera med mina bildideer – som handlar om allt från deras stora fotbollsintresse till deras kärlek till rockmusik! Lilla Olav kommer att få sova på allt från gamla fotbollskor till el-gitarrer om jag får som jag vil…! 😉 Har vi tur går föräldrarna dessutom med på att jag får visa er bilderna också…! Fram tills dess har jag fyllt det här inlägget med flera andra alldeles underbara bebisar som har varit och fotograferat sig hos mig. Väntar ni barn så tveka inte på att boka in nyföddfotografering – redan innan bebisen föds. Man bokar utifrån beräknat datum och sedan justerar vi tillsammans efter hur det går. Har ni bokat har ni garanterat en tid! I fall ni har flera funderingar har jag samlar svaren på de vanligaste frågorna här: Nyföddfotografering

Viktigt!

(P.S: Om någon av er har sett lite läskigt otroliga bilder på nyfödda sovande bebisar, till exempel på Pinterest, så kan ni vara ganska säkra på att de är ett fotomontage. Till exempel gäller detta bebisar som själva håller uppe huvudet med sina händer. Prova INTE detta hemma själv! D.S)

Dela det här med dina vänner på Facebook:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *