Fotobok sa du? Jag gör det sedan…

Fotobok sa du? Jo, jag har tänkt att göra en för varje år – men jag gör det sen…

Är det en sak ALLA mina kunder har gemensamt så är det att de har som intention att göra en fotobok/fotoalbum av sina bilder. Både dom som finns liggande hemma på datorn eller i mobilen (det är på mobilen de allra flesta sparar sina bilder..!) och dom som de kommer till mig för att få fotograferat. Jag känner igen mig, jag har själv en intention om att göra fotoböcker – både per barn, per år, per semester etc. Tror ni det blir av?Blir det av hos er? Gör ni det? Eller har ni fortfarande kvar intentionerna?

Hos mig blir det sällan av tyvärr. Livet kommer emellan och tiden springer iväg. Jag har bilderna liggande på datorn och kikar på dem alldeles för sällan. Som tur är för mig är detta med att spara bilder, back-up på datorer, bilder i moln etc ett del av mitt jobb så om något skulle hända så känner jag mig ändå trygg på att bilderna finns sparade! Däremot så fasar jag ibland för tider som kommer där jag skall behöva leta fram någon gammal bild på barnen, till studentskylten, konfirmationskortet, bröllopshäftet etc. För det är inte hundratals bilder det handlar om, knappast tusentals heller… Att jag kommer ha flera HUNDRATUSEN bilder när mina barn blir vuxna är jag tämligen övertygad om… Puh!

När jag insåg att folk flest är som mig så kände jag att det här är det min uppgift som fotograf att göra någonting åt! Jag skall inte bara vara där och fånga ögonblicken – jag skall hjälpa till att bevara dem för framtiden också! Det bästa sättet att göra det på är i en snygg fotobok. Ett album som kan ligga framme, som tål att bläddras i om och om igen. I en kvalitet som även barnen kan kika i, tillsammans med familjen eller själv. En tavla på väggen i all ära (det tycker jag också man skall ha!), men det är inte mycket som överstiger en riktigt fin fotobok.

Därför ingår det numera en fotobok i mina “Lyxpaket” (paketet många väljer eftersom man också får med alla bilder från fotograferingen digitalt)! En riktigt fin fotobok på 22 sidor där jag väljer ut några favoriter från fotograferingen och sätter ihop till en snygg layout. Självklart får ni komma med kommentarer och inspel till boken innan den trycks. På så vis så slipper ni det dårliga samvetet efter fotograferingen och livet hinner inte komma emellan – jag fixar det åt er! Bra va? 🙂

 

 

Om du vill se hur det kan se ut kan du kika här: FOTOBOK

(Jag har dessutom gjort som en liten “regel” för mig själv att varje gång jag fotograferar min egna familj sådär “på riktigt” måste jag boka in en tid för att göra en fotobok till mig själv också. Så blir det gjort liksom!)

Nej, nu får jag sluta skriva – jag skall göra en fotobok! See you!

/Gudrun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *