Följ med på workshop i Provence! Del 1

Nu är det på tiden att ni får hänga med på min fantastiska fotoresa till Provence som jag gjorde i juni! För att lära mig nya saker, få inspiration och lära känna nya fotointresserade och härliga människor försöker jag få till någon resa om året där fokus bara ligger på det jag gillar mest – fotografera. Det finns många duktiga fotografer som inspirerar mig och jag har sedan ett tag tillbaka fastnat för Hélena Parmérs härliga person, både bildmässigt och hur hon verkar driva sitt företag. En människa jag gärna ville lära känna helt enkelt! Så när hon släppte platserna till sin workshop ”Wish it! Dream it! Do it!” till Provence var jag inte sen att boka!

Jag tycker om Hélenas grundidé för de här workshop’arna; att människor med samma intresse möts, lär sig och inspireras av varann och delar med sig av kreativitet och kunskap under några korta, intensiva dagar i fantastisk miljö! Att alla deltagare dessutom bor tillsammans och får full service med alla måltider inkluderat gör att man verkligen kan egna all tid åt att bara hänga med varandra.

… Wish it! Dream it! Do it!

Vi hade även äran att ha med:

 • Letícia Tavares, en fantastisk make-up artist, frisör och ägare av LeStudio
 • Fredrik Nylén, gästfotograf, bloggare och vinnare av Hela Sverige bakar. Kika in på Fredriks Fika, jag lovar att du blir baksugen…!
 • Jonas Strandell, Hélenas bror och en alldeles utomordentlig kock och allt-i-allo
 • Julia & Johan, det mysigaste kärleksparet ever!
 • Tilde, kanske den mest mogna 15-åringen jag träffat.
 • Sandra Jensen, underbar assistent och kreativ fotograf med egna företaget Fotograf Sandra Jensen.

Varierande dagar

Som sagt bodde allihop, både fotografer och modeller, tillsammans i ett härligt gammalt hus i den pyttelilla och urgulliga byn Lurs i Provence. Lurs består av gamla stenhus och byggdes tydligen redan på 1400-talet som bostäder till pensionerade katolska präster. Vi bodde i ett av de här gamla husen där stilen shabby chic för mig fick ett helt konkret – och härligt levande! – uttryck. Bättre boende kunde vi nog inte haft!

För att få mest möjlig variation på våra bilder blev vi indelade i grupper på 2 och 2 fotografer där varje grupp fick en viss tid tillsammans med varje model. På så vis kunde vi jobba tillsammans, lära från varandra – och dra med våra modeller till både det ena och det andra stället och testa alla våra idéer innan det var dags att göra ett byte. Det är så coolt att se hur samma förutsätningar skapar så olika bilder! Här går vi runt med samma kameror, har samma modeller, samma ljusförutsätningar och är på samma ställen – och ändå blir bilderna så olika!! Jag lär mig verkligen mycket av att se hur andra jobbar – och förhoppningsvis var även jag en inspirationskälla för de andra deltagarna!

De här bilderna tog vi på våran första dag i Lurs, precis utanför huset där vi bodde. Den fina klänningen Léticia har på sig kommer från Hélenas egna klänningsmärke SensibleM.

Stay tuned!

Jag har sååå många fina bilder från den här workshopen av alla våra fina modeller! Jag kommer därför att dela upp blogginläggen i flera olika delar – så glöm inte att kika in här innemellan och se om det kommit upp något nytt. Det finns bilder från några fotosessioner i den lite större byen Forcalquier, det finns massor från lavendelfälten som är mer magiska än vad man kan föreställa sig, det finns foton på bakvärk som Fredrik har stylat – och det finns en oändligt massa andra bilder som jag tror ni kan tycka det är kul att se!”Asså, kan man vara såhär snygg på riktigt?!” tänker du kanske… Ja, man kan det! Léticia är både vacker som en dag, duktigt som bara rackar’n och rolig att umgås med!”Jag vill hellre ha en solros från dig än en miljon blommor från någon annan pojke.”


Tilde står för tur

Nästa inlägg kommer nog bli från de första fotosessionen vi hade med Tilde tänker jag. Snygg, ung tjej, rosa cool 50-tals klänning, vackra stenbelagda gator… Håll till godo! 

Stort tack Hélena, för att du visade dig vara den där människan som jag trodde! Tack för all tid du har spenderat på att planera, leta boende, personal etc till den här resan, tack för din omtanke om alla som var med, tack för din förmåga att dela med dig och inspirera – tack för att du är DIG!  

Photo is Poetry

#Isolettafoto
Dela det här med dina vänner på Facebook:
fb-share-icon

4 Responses

 1. Niklas
  | Svara

  Fantastiska bilder, så grym du e.
  Förstår inte riktigt att du behöver gå på workshop?
  Jag håller på spara till att kanske hänga med på en av henens workshops
  Men som sagt! Asgryma bilder

  • admin
   | Svara

   Tack snälla du!! Workshops är hur bra som helst för både kreativiteten och företagandet! Det är genom att prova nya saker man blir bättre ju! ?

 2. […] ni har läst mitt första inlägg från resan till Provence (annars hittar ni det här!) – för nu är det dags för nummer två! Vi är fortfarande i den lilla byn Lurs som vi […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.