Elin & Martins vigsel på Fjelldalen Slott

Jag sliter mitt hår i bland när jag skall välja ut favoritbilder från ett bröllop. Det kan vara för att göra parets bröllopsalbum – eller när jag skall göra ett blogginlägg och visa er lite mer av dagen än det som Instagram och Facebook räcker till. Det finns ju så många att välja mellan!! 🙂 Jag vet att det ju är ett lyxproblem och jag har förstått vikten av ”kill your darlings” – men det är ändå svårt! Så det här inlägget blir nog mer eller mindre översvämmat av bilder. Ni får njuta så länge ni orkar – eller scrolla fort! 

Elin och Martin gifte sig i juli i år och hade både förberedelser, vigsel och fest på Fjelldalen slott i Halmstad. Jag fick vara med under stora delar av dagen och kunde verkligen njuta av både dagen, paret och deras gäster! Dagen började redan tidigt för Elin och hennes tärnor, som fixade hår och smink på Nudh Hair salong i Halmstad centrum. (Bilder från det kan ni se här!).

Jag fick hämta upp tjejerna på salongen och sedan tog vi bilen till slottet där klänningarna sattes på och vi gjorde oss redo för en First Look fotografering. 

Förberedelser

Gallery with ID 24 doesn't exist.

First Look

Det är alltid lika kul att få vara med om detta nervösa ögonblick på brudparets dag! Eftersom vi numera nästan alltid gör klart porträttfotograferingen innan själva vigseln missar man ögonblicket i kyrkan när bruden ser sin brudgum för första gången – och vice versa. Därför vill många par gärna göra en first look i stället. Då arrangeras detta ögonblicket och det blir en känslosam stund och alltid, alltid fina bilder! Dessutom brukar nervositeten släppa hos de allra flesta efteråt och vi kan fortsätta med porträtten utan att nerverna är på helspänn. Jag rekommenderar verkligen att göra en first look fotografering!

Gallery with ID 28 doesn't exist.

Porträttfotografering

Efter First Look fotograferingen där Elin och Martin fick se varandra, gråta en skvätt och bara kramas och njuta åsynen av varandra gick vi vidare till själva bröllopsporträtten. Eftersom vi var på ett slott i en fantastisk miljö var det inte direkt svårt att hitta locations till bilderna! 🙂

Paret hade ett stort brudfölje med 3 tärnor och 2 bestmans + lilla dottern Ebba, och alla var med hela tiden. Det är skönt för paret (och fotografen!) att ha några extra händer som i tillägg till att vara med på en del bilder också kan vara barnvakt, fixa slöja, rätta till klänningar, hålla ordning på blomcorsage etc.

Utomhusvigsel

Elin och Martin satsade allt på fint väder och valde att ha en utomhusvigsel precis utanför slottet. Själva ”altargången” gick från slottstrappan och ner där gästerna stod och väntade under några stora ekar i slottets trädgård. Ja, det var precis sådär romantisk som det låter! <3

Gallery with ID 27 doesn't exist.

Bröllopsmiddag

Själva middagen hölls inomhus i en helt fantastisk lokal intill själva slottet. Så ljuvligt dekorerad och vackert arrangerat! Att även få vara med under en del av bröllopsmiddagen är verkligen med på att forma helheten i bröllopsalbumet. Att få bilder på de dukade borden, de festklädda gästerna, de vackra talen, och alla tårarna är oslagbart!

Gallery with ID 26 doesn't exist.

Solnedgång

Som pricken över I’t, grädden på moset eller vad man nu vill kalla det önskade Elin & Martin sig även porträttbilder i solnedgången. Så en kort stund under middagen (ca 20 minuter), precis innan solen gick ner snodde jag med mig paret ut till den här vackra åkern och fångade deras glada blickar igen. En fantastisk stund för mig – och även skönt för paret att få andas och vara själva en kort stund innan partyt satte igång på riktigt efteråt!

Gallery with ID 25 doesn't exist.
Dela det här med dina vänner på Facebook:
fb-share-icon

  1. […] Fjelldalens Slott, Halmstad – för flera bilder därifrån se här: Elin & Martin på Fjelldalens Slott […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.