Brudens förberedelser…

Innemellan blogginläggen från Provence tycker jag det kan vara kul att dela med mig av lite “riktiga bröllop” också! En del av bröllopsdagen som jag inte visar så ofta, vare sig på Instagram eller Facebook, är brudens förberedelser. En unik dag förtjänar unika förberedelser och det är verkligen speciellt att som bröllopsfotograf få lov att bli en del av det närmaste kompisgänget för några timmar!

Flera timmar innan vigseln är bruden och hennes tärna/tärnor hos frisören eller på något annat bra ställe och gör sig redo för dagen. Där ligger känslorna utanpå, bubbel fyller glasen, sminket läggs och fixeras, hår flätas, lockas, sprayas och nålas. Alla skall ha koll på att allt de behöver under dagen finns med, den sista logistiken skall organiseras (ni vet, “Vem hämtar blommorna? Kommer bestman ihåg ringarna? Vem har vigselprogrammen? Kunde någon köra hem mormor efter middagen?” etc, etc. Det pratas om dagen, om tiden som har varit, om tiden som kommer, om tal som skall hållas under kvällen och om hur livet som gifta kommer att bli.

Mitt i det här står jag. Som en fluga på väggen, fast med erfarenhet av så många bröllop att jag också ofta kan bidra med svar på många frågor. Jag har huvudet kallt nog till att hålla koll på klockan, veta hur man skall knäppa klänningen, hur underkjolen skall sitta och vad som är de vanligaste uppgifterna till tärnan. Bland annat. Som en morsa liksom. Som finns där om det behövs. Och som försöker föreviga så många av dessa små detaljer som möjligt på bild.

Jag har satt fast slöjor, klippt av för långa brudbuketter, rättat till läppglans, hållit koll på hårband runt festklädda ärmar, hållit klänningskjolar när bruden behöver nervös-kissa, torkat tårar, hjälpt till att limma fast så kallade osynliga BH’ar – you name it! 

Det bästa med att vara bröllopsfotograf är nog just det – att jag kommer paren så nära. När man väl har fått hjälp med tejp-BH’n så finns det inte så mycket mer att dölja längre… 🙂

Bilderna i det här inlägget är från Elins förberedelser innan hon gifte sig med sin Martin på Fjelldalen Slott i juli. Elin hade 3 tärnor och tillsammans satte de nog en form av “coolhetsrekord” av alla förberedelser jag har varit med om! Välplanerat, on-schema, strukturerade – och så mysiga! Jag hann även med en sväng inom Martins sista förberedelser (men det får vi ta i ett annat inlägg!) De gör sig i ordning i håret och sminkar sig hos Nudh Hair i Halmstad innan vi åker till slottet för att sätta på klänningarna.

Spendera lite extra så att ni även får med förberedelserna när ni skall gifta er! Dessa bilderna har en självklar plats i bröllopsalbumet! 

Dela det här med dina vänner på Facebook:

  1. […] Elin och Martin gifte sig i juli i år och hade både förberedelser, vigsel och fest på Fjelldalen slott i Halmstad. Jag fick vara med under stora delar av dagen och kunde verkligen njuta av både dagen, paret och deras gäster! Dagen började redan tidigt för Elin och hennes tärnor, som fixade hår och smink på Nudh Hair salong i Halmstad centrum. (Bilder från det kan ni se här!). […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *