Alla er fotografer! Eller?

I dag lever vi i en värld där de allra flesta av oss tar mycket bilder, vi är alla fotografer. Vi knäpper av den ena bilden efter den andra med mobilen, med kompaktkameran eller med den nyinköpta systemkameran. Ofta glömmer vi nog att vara med i själva händelsen, vi är så upptagna med att få den med på bild så att vi glömmer att vara närvarande – iallafall mentalt. Jag är inte bättre själv – jag låter sällan något ögonblick med barnen gå förbi utan att jag är där med min kamera.

(Det att det är svårt att spara alla bilder sen, det skall vi inte ens prata om… Möjligheterna finns, ja visst! Hårddiskarna är stora, de externa hårddiskarna är relativt billiga, det finns dropbox, flickr, myshoebox och alla möjliga andra tjänster som erbjuder lagring av digitala filer. Men i ärlighetens namn; hur ofta kollar du på bilderna som ligger på den externa hårddisken? Om du är som mig så är det inte jätteofta!)

Så varför skall man välja att ta med sin familj, sin partner, sina barn eller kompisar till en fotograf då? När vi ändå tar så mycket kort själv?

På en fotografering hos en professionell setts tiden av speciellt för dig. Fotografen lägger ned en hel del tid på förberedelser, letar platser som har bra ljusförhållanden, bra bakgrunder, mjuka eller få skuggor etc. Erfarenheten gör att man vet vad som fungerar bra på en bild och vad som kanske funkar sämre. En duktig fotograf kan få dig att slappna av framför kameran och kan knäppa av bilden just när du strålar som mest. En erfaren fotograf vet hur man jobbar med barn för att få dom att vilja vara med på bilder (barn kan inte tvingas till att le, det vet alla som är föräldrar!) och framför allt ha en kul stund tillsammans. Även barn tycker det är roligt att få fotografens fulla uppmärksamhet en stund. Jag har fotograferat många barn vars föräldrar aldrig trodde innan att det skulle gå!

När man väl har varit hos en fotograf och fått de där fina bilderna man har längtat efter, ja då är man faktisk mer benägen att ta tag i sig själv och beställa förstoringarna man så länga har velat ha på väggen – för det är först när bilderna kommer fram i ljuset vi kan njuta av dom varje dag!

Titta på bildkollaget här nedan. Du är inte osäker på vilken bild jag knäppte i farten med mobilen och vilken jag lade ner en hel del tid på att förbereda, eller? (Om du är osäker så fråga mig!)

Collage
Har du inte bokat någon tid för fotografering än, gör det i dag! Du kommer inte ångra dig!

Ring 0702065558 eller skicka ett mail till gudrun@isoletta.se för att boka en tid.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *