Man har ofta en hel del funderingar när man skall fotograferas. Kanske är du inte så van att stå framför kameran och då är det klart du undrar hur allt skall gå till. Här har jag samlat svar på de vanligaste frågorna jag får. Har du andra funderingar så tveka inte att höra av dig!

Isoletta Foto Brollop Smogen Fotograf_2

Vart skall vi vara när vi fotograferar?

Jag älskar att jobba i naturligt ljus och anpassar mina fotograferingar efter de förhållanden som råder i ljus och väder på fotograferingsdagen. Ofta hittar jag en ny favoritplats varje årstid och jag kommer alltid att välja den plats där era bilder blir bäst. Jag brukar därför ringa er ett par dagar innan fotograferingen för att avtala exakt plats att mötas på. Om ni har någon favoritplats åker jag gärna dit och kollar ljus och fotoförhållanden för att komma alla önskningar till mötes. Det går lika bra att fotografera under hösten och vintern som under våren och sommaren, kontakta mig för mer information.

Vad ska vi ha på oss?

Det ni känner er bekväma i! Undvik gärna väldigt mörka kläder och mycket mönster, pastell och naturfärger blir väldigt fint på bild. Det viktigaste är att ni känner er fina och avslappnade.

Isoletta Foto portrart

Vad händer om det är dåligt väder?

Vid regn eller kraftig blåst byter vi dag till en ny tid som passar för er.

Hur förbereder vi oss inför fotograferingen?

Se till att barnen är mätta och nöjda, ta gärna med någon leksak dom tycker om och kanske ett extra ombyte. Berätta gärna om fotograferingen innan så att dom vet vad som ska hända. När vi väl ses kommer jag ta hand om er så att barnen känner sig trygga och vi leker och busar fram leenden och skratt.

Isoletta Foto Brollop Smogen

Vad gör vi om barnen är gnälliga?

Ingenting! Jag har fotograferat väldigt många barn och har aldrig behövt avbryta en fotografering för att någon varit gnällig. Vi leker, busar och skojar tills dem är på bättre humör, annars väntar vi en stund. Jag fotar i barnens takt och anpassar mig helt efter dem. Om det någon gång skulle hända att det absolut inte fungerar att fotografera så hittar vi en ny tid som passar.

Hur väljer vi ut bilderna/betalar vi?

Max 2 veckor efter vår fotografering får ni ett galleri med ert urval online. Här kan ni i lugn och ro välja vilka bilder ni vill ha, och det är nu ni väljer hur många bilder ni önskar att köpa. När ni valt era bilder skickas en faktura via mail och bilderna levereras högupplösta på USB-minne eller online.

Isoletta Foto fotograf smogen

Måste vi bestämma innan fotograferingen vilket paket vi väljer/ hur många bilder vi vill ha?

Nej, det måste ni inte. Max 2 veckor efter vår fotografering får ni ett galleri med ert urval online. Här kan ni i lugn och ro välja vilka bilder ni vill ha, och det är nu ni väljer hur många bilder ni önskar att köpa.

Vid gravidfotografering; får min partner/andra barn också vara med?

Självklart! De flesta väljer att fotograferas själva men givetvis kan era andra barn och partner också vara med under en del av fotograferingen. Vill ni ha med era andra barn på fotograferingen rekommenderar jag att de är med i början eller ansluter i slutet av fotograferingen.

Isoletta Foto barnfotograf portratt

Vem är du för en egentligen?

Jag förstår att du undrar! Jag har skrivit några rader om mig själv här: VEM ÄR JAG? Om du vill kan du ju kika på det!

Vart kan man köpa dina tavlor? 

Ja, jag gör ju faktisk lite affischer också! Om du är intresserad kan du beställa affischerna här: WEBSHOP 

Annat att tänka på:

Det är inget krav att bilderna skall publiceras i sociala medier eller på www.isoletta.se.  All offentlig publicering sker frivillig och under överenskommelse med kund.

Kom i håg att du också kan köpa presentkort på fotografering! Skicka ett mail med information om mottagare, belopp och vem presentkortet skall vara från så fixar jag det.