Bröllopsplaner?

Planerar du bröllop? Eller funderar ni på om ni kanske skall ta och göra slag i saken och gifta er till sommaren?

Efter att ha arbetat i ca 7 år med Bröllopsmagasinet kan jag utan att överdriva säga att jag har stor erfarenhet av bröllopsbilder. Jag har sett flera bilder än de flesta, pratat med många fotografer och med många brudpar om just bröllopsbilder. Jag har träffat brudpar som har varit jättenöjda med sina bilder – och brudpar som upplevde att träffa ”bröllopsfotografen från h…vete.”. Gemensamt för alla dessa är följande; Att ha med en professionell fotograf på sitt bröllop är den viktigaste investeringen du gör i samband med bröllopet! Bilderna som återskapar känslan ni hade på bröllopsdagen är ovärderliga och också det endaste ni har kvar när festen är över och lamporna släcks (förutom varandra såklart!)

På mitt eget bröllop, som bestod av vigsel och en pytteliten fest på Mallorca, hade vi med fotografen i kyrkan, på vägen till festlokalen, hon tog porträttbilder innan middagen och var med en bit in på kvällen. Det är jag evig tacksam för och tittar fortfarande ofta på bilderna från den dagen!

När ni skall välja fotograf är det viktigt att:

  • Tänka över vilka typer av bilder ni vill ha
  • Värdera om ni gillar fotografens bildstil
  • Träffa/prata med fotografen så att ni märker om personkemin stämmer

Alla dessa tre punkterna måste komma innan ni ens funderar över vad personen i fråga kostar. Det är bättre att lägga mycket pengar på en bra fotograf än lite mindre pengar på en dålig.

Hasse och Kicki-311

Om ni vill kolla på några bilder jag tog på ett litet bröllop på Hållö i somras hittar ni dem här. Hasse & Kicki hade inte tänkt att ha med någon fotograf alls på sitt bröllop, men jag kan lova att de är nöjda med investeringen de ändå valde att göra!

Kom i håg att många redan nu börjar planera för fullt och det är också dags att kolla om fotografen du helst önskar ha med är ledig. Hör av er om vi skall ta en bröllopsprat! 🙂

 

 

One Response

  1. min fotograf va en kompis , finns inte en ända bra bild från vårt bröllop och idag ångrar jag så mycket att vi inte hade en ordentlig fotograf med oss ut på draget som tog bilderna. Önskar att jag hade kunnat få den dagen åter

Leave a Reply